مسکن

شبکه آب و فاضلاب در تهران فرسوده شده است

 

فروریزش امامزاده اسماعیل در محدوده منطقه 2 شهرداری تهران که هفته گذشته رخ داد، بار دیگر مساله فرسودگی تجهیزات آب و فاضلاب در کشور را به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل کرد. اتفاقی که آسیب جانی در پی نداشت اما باعث شد تا خانه‌های اطراف محل حادثه تخلیه شوند.

هرچند که متهمان این پدیده عناوین مختلفی داشتند اما کارشناسان یکی از مظنونین جدی را فرسودگی شبکه توزیع آب و فاضلاب دانستند. شبکه توزیع آب در کشور چه وضعیتی دارد؟ آیا فرسودگی گریبان همه شهرها و روستاها را گرفته است؟

علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آب شرکت مهندسی آبفای کشور معتقد است که فرسودگی شبکه توزیع به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از این عوامل به فرآیند تولید لوله‌ها و نظارت در ساخت و قرارگیری آن‌ها باز می‌گردد. او در گفت‌وگو با اکو ایران توضیح می‌دهد که متوسط عمر مفید لوله‌ها در ایران ۲۵ سال است که البته برخی از آن‌ها بسیار کمتر و بسیار بیشتر از این عدد هم عمر کرده‌اند. او همچنین به این پرسش پاسخ داد که سد راه نوسازی و بهسازی سیستم توزیع شبکه آب و فاضلاب شهری کشور چیست.

فرسودگی شبکه توزیع به گواه او باعث هدررفت آب هم می‌شود، هدررفتی ۱۵ درصدی که به گفته او از دهه هفتاد تاکنون کاهش داشته است.

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا