حمایت بلندمدت بنیاد نخبگان از دانشجویان رشته های نوظهور فناوری

علی نیکبخت؛ معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی آرمان خبر اظهار کرد: یکی از مهمترین طرحهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان، حمایت از رشتههای اولویتدار کشور است؛ رشتههایی که در حوزههای نوظهور فناوری قرار دارند و کشور به تربیت نیروی انسانی متخصص در آنها نیاز دارد.
وی افزود: این حمایتها از روز نخست ورود فرد به دوره کارشناسی آغاز میشود و تا زمانی که فرد دانشآموخته میشود و حتی در صورت جذب در هیئت علمی دانشگاهها نیز ادامه مییابد. به عبارتی، اگر کسی یکی از این رشتههای اولویتدار را انتخاب کند و وارد مسیر تحصیلی شود، ما از ابتدا تا مراحل نهایی مسیر علمیاش از او حمایت میکنیم.
نیکبخت تصریح کرد: این حمایت، یکی از کاملترین و اثرگذارترین طرحهای بنیاد ملی نخبگان است؛ چرا که بهصورت زنجیرهای از آموزش تا اشتغال علمی را پوشش میدهد. البته لیست این رشتهها مفصل است و اکنون از ذکر جزئیات آن صرفنظر میکنم، اما مبنا، نیازهای تخصصی کشور در حوزههای علمی و فناورانه است.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به سؤالی درباره مهمترین برنامههای بنیاد تا پایان سال نیز گفت: چند برنامه جدی و محوری در دستور کار داریم. نخست، تمرکز بر حل مسائل کشور از طریق ایجاد یک شبکه منسجم از جامعه نخبگانی است. این شبکهسازی یکی از ملزومات اصلی پیشبرد اهداف ماست.
وی ادامه داد: نکته دیگر، تعامل سیستماتیک با دانشگاههای کشور است. تاکنون بیشتر ارتباط ما با مخاطبان بنیاد ـ اعم از دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیئت علمی ـ بهصورت مستقیم بوده است، اما برنامه داریم تا بهطور ساختاریافته و نظاممند با دانشگاهها نیز وارد تعامل شویم؛ چه دانشگاههای وابسته به وزارت علوم، چه وزارت بهداشت و چه دانشگاه آزاد اسلامی.
نیکبخت خاطرنشان کرد: در واقع اگر بخواهیم این برنامهها را در یک چارچوب کلی ببینیم، میتوان آن را در قالب سه محور اصلی خلاصه کرد: شبکهسازی میان نخبگان، تعامل سازمانیافته با دانشگاهها و تمرکز بر حل مسائل و چالشهای کشور با تکیه بر ظرفیتهای نخبگانی.
انتهای پیام/
منبع: tasnim