گردشگری و فرهنگی

تمرکز ما بر توسعه گردشگری میان ایران و مصر است

به گزارش آرمان خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در آستانه برگزاری اجلاس رسمی وزرای گردشگری کشورهای عضو دی‌هشت (D-۸) در قاهره، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی، صبح امروز ۱۵ اردیبهشت با تبیین ابعاد و اهداف این سفر، بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی مصر در حوزه گردشگری تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه ممتاز گروه دی‌هشت به‌عنوان سازوکاری مؤثر برای تعمیق همکاری‌های میان هشت کشور بزرگ اسلامی، اظهار کرد: این ابتکار که از سال ۱۳۷۶ بنیان نهاده شد، اکنون به مرحله‌ای از بلوغ و اثربخشی رسیده که می‌تواند نقش‌آفرینی مؤثری در تحکیم پیوندهای اقتصادی، زیست‌محیطی و گردشگری ایفا کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه اینکه جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس به‌دنبال فعال‌سازی ظرفیت‌های همکاری چندجانبه و نیز تقویت دیپلماسی فرهنگی با کشورهای عضو، از جمله ترکیه، پاکستان و به‌ویژه مصر است، خاطرنشان کرد: در دیدار راهبردی رؤسای جمهور ایران و مصر در آذرماه سال گذشته، پایه‌های شکل‌گیری افق جدیدی از روابط دوجانبه بنا نهاده شد و اکنون با هدف عملیاتی‌سازی این رویکرد، تمرکز اصلی ما بر توسعه همکاری‌های گردشگری میان دو کشور متمرکز شده است.

صالحی‌امیری با اشاره به ظرفیت‌های عظیم تمدنی و تاریخی ایران و مصر، گفت: ملت ایران با پیشینه‌ای چند هزار ساله و فرهنگ‌ساز و ملت مصر با تمدنی کهن و جمعیتی بالغ بر ۱۲۰ میلیون نفر، می‌توانند با پیوندهای فرهنگی و گردشگری، به الگویی الهام‌بخش در روابط فرهنگی جهان اسلام بدل شوند.

وی ادامه داد: در این سفر، اهتمام ما معطوف به فراهم‌سازی بسترهای اجرایی برای همکاری میان آژانس‌های گردشگری، تورگردانان و هتلداران دو کشور خواهد بود. این فرآیند باید با رویکردی هدفمند و آینده‌نگر آغاز شود و با تداوم و تعمیق گسترش یابد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: هیچ مؤلفه‌ای وجود ندارد که مانع از شکل‌گیری مناسبات عمیق فرهنگی و گردشگری میان ایران و مصر باشد. برقراری این پیوندها نه‌تنها در راستای منافع ملت‌های دو کشور بلکه به سود تقویت همگرایی در امت اسلامی خواهد بود.

صالحی‌امیری همچنین از تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ترسیم نقشه راهی در جهت توسعه دیپلماسی فرهنگی فعال با محوریت گردشگری خبر داد و گفت: سطح دوم همکاری‌ها به موضوع سرمایه‌گذاری مشترک برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری اختصاص خواهد داشت.

وی با اشاره به محوریت گردشگری و هوش مصنوعی در دستور کار اجلاس پیش‌رو، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با ارائه چارچوبی نوین در حوزه تعاملات فناورانه در گردشگری، می‌کوشد جایگاه خود را در روندهای نوین منطقه‌ای و جهانی ارتقا دهد.

منبع: rokna

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا