درمان و سلامت

۸۳ هزار زائر در انتظار حج ۱۴۰۴؛ خدمات پزشکی ویژه برای هر ۵۵۰ نفر

به گزارش آرمان خبر به نقل از ایسنا،دکتر سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر کشور درباره وضعیت سلامت زائران حج ۱۴۰۴ و برنامه‌های پزشکی این سفر معنوی توضیحاتی ارائه داد. وی اعلام کرد که عملیات حج امسال از بیش از هفت ماه پیش آغاز شده و ثبت‌نام اولیه زائران از آبان ماه در کاروان‌ها شروع شده است. طبق سهمیه‌بندی، به ازای هر هزار نفر جمعیت، یک نفر به حج اعزام می‌شود و سهمیه حج امسال تقریباً تکمیل شده است.

پس از ثبت‌نام، معاینات پزشکی برای بررسی وضعیت سلامت زائران آغاز گردید. بر اساس توافقات با سازمان حج و زیارت، هر ۵۵۰ زائر توسط یک پزشک معاینه خواهند شد. همچنین، سازمان حج و زیارت برای حج ۱۴۰۴ تعداد ۶۴۳ کاروان را در نظر گرفته است و هر پزشک جمعیت هلال‌احمر مسئول معاینه ۴ تا ۵ کاروان خواهد بود. در مجموع، ۱۵۴ پزشک در این طرح معاینه حضور دارند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود که برخی زائران به معاینات تکمیلی نیاز دارند، به‌ویژه افراد مسن که ممکن است دچار مشکلات قلبی، ریوی و دیابتی باشند. از میان ۸۳ هزار زائر، ۲۲ هزار نفر مبتلا به فشار خون، ۱۴ هزار و ۶۸۵ نفر به دیابت، ۵۸۴۰ نفر به چربی خون و بیش از ۴۰۰۰ نفر به نارسایی قلبی کنترل‌شده مبتلا هستند. همچنین، بیش از ۸۰۰ نفر از زائران در گذشته عمل جراحی قلب باز انجام داده‌اند.

دکتر مرعشی با اشاره به تفاوت‌های آب‌وهوایی سرزمین وحی با محل سکونت زائران، تاکید کرد که تیم پزشکی حج ۱۴۰۴ متشکل از ۳۶۰ نفر است. ۱۵۴ نفر از این تیم در هتل‌های محل اسکان زائران مستقر خواهند شد تا خدمات پزشکی سریع و دسترسی آسان برای زائران فراهم گردد. این تیم به‌منظور پیشگیری از مشکلات بهداشتی و پزشکی در طول سفر به زائران خدمت خواهند کرد.

این تدابیر با هدف حفاظت از سلامت زائران در شرایط خاص حج و ارائه خدمات پزشکی به‌موقع و مؤثر در طول سفر اتخاذ شده است تا زائران بتوانند با آرامش خاطر مناسک خود را به جای آورند.

منبع: سلامت‌نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا