درمان و سلامت

واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر شمال کشور آغاز شد

به گزارش آرمان خبر به نقل از فارس، با اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر نیمه شمالی کشور، در دو مرحله اجرا می‌شود:

فلج اطفال، یک بیماری ویروسی حاد است که می‌تواند دستگاه گوارش و در مواردی دستگاه عصبی مرکزی را درگیر کرده و منجر به فلج دائمی، مشکلات تنفسی یا حتی مرگ شود. عامل این بیماری، ویروس پولیو است که از طریق تماس با خلط دهان، بینی یا مدفوع فرد آلوده منتقل می‌شود.

بر اساس گزارش‌های جهانی، موارد ابتلا به فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال گذشته چند برابر افزایش یافته است، به‌ویژه در دو کشور افغانستان و پاکستان که هنوز به‌عنوان مناطق بومی ویروس شناخته می‌شوند.
افزایش تردد از این کشورها به ایران، همزمان با پوشش پایین واکسیناسیون در آن‌ها، خطر ورود و چرخش مجدد ویروس در ایران را افزایش داده است.

مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد:

«حفظ دستاوردهای برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال از مهم‌ترین اولویت‌های سلامت کشور است. بنابراین اجرای عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه در مناطق پرخطر اجتناب‌ناپذیر است.»

آمار واکسیناسیون

  • در زمستان ۱۴۰۳، در مناطق گرمسیر نیمه جنوبی کشور، حدود ۸۵۰ هزار کودک زیر پنج سال در دو مرحله واکسینه شدند.

  • در بهار ۱۴۰۴، عملیات ایمن‌سازی در مناطق نیمه شمالی کشور در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰۰ هزار کودک در این برنامه واکسینه شوند.

:

وزارت بهداشت از والدین کودکانی که در مناطق هدف ساکن هستند خواست تا در تاریخ‌های تعیین‌شده، برای واکسیناسیون کودکان خود همکاری کنند و از سلامت نسل آینده در برابر بیماری فلج اطفال محافظت کنند.

منبع: سلامت‌نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا