تکنولوژی

نخستین نمونه‌های نیمه پنهان ماه از سوی چین به دانشمندان داده می‌شود

آژانس فضایی چین امسال اولین نمونه از دهانه آپولو واقع در نیمه پنهان ماه را به واسطه ماموریت چانگ‌ای ۶(Chang’e ۶) به زمین آورد و اکنون آن را در اختیار جامعه علمی چین قرار می‌دهد.

به گزارش آرمان خبر، آژانس فضایی چین اولین دور از برنامه‌های کاربردی را برای محققان به منظور قرض گرفتن نمونه‌های سمت دور ماه آغاز کرده است.

ماموریت «چانگ‌ای ۶» در ماه مه امسال پرتاب شد. این ماموریت پیچیده و چند فضاپیمایی ۵۳ روزه نمونه‌هایی از دهانه آپولو در سمت دور ماه را جمع آوری کرد و در اواخر ژوئن به زمین بازگشت.

به گزارش رسانه دولتی شین‌هوا، مرکز اکتشافات و مهندسی فضایی ماه(LESEC) تحت نظر اداره ملی فضایی چین(LESEC) اعلام کرد که از حالا بخش‌های کوچکی از این حدود ۱۹۳۵ گرم نمونه‌های جمع‌آوری‌ شده برای کاربردهای داخلی در دسترس هستند و آخرین مهلت ارسال درخواست‌ها ۲۲ نوامبر است.

این اولین نمونه‌ای است که از نیمه پنهان ماه جمع آوری شده است. تجزیه و تحلیل این نمونه‌ها می‌تواند به نظریه‌های جدیدی در مورد منشأ و تکامل ماه منجر شود، از جمله ارائه بینش‌های جدیدی در مورد اینکه چرا دو طرف نزدیک و دور ماه بسیار متفاوت هستند.

یک مطالعه اولیه نشان داد که نمونه‌های «چانگ‌ای ۶» در مقایسه با نمونه‌های قبلی ماه که از سمت نزدیک ماه بازیابی شده‌اند، چگالی کمتری دارند.

در حالی که این نمونه‌ها در حال حاضر فقط برای برنامه‌های داخلی در چین در دسترس هستند، بعدها برای موسسات بین‌المللی نیز در دسترس قرار خواهند گرفت که احتمالاً تا دو سال دیگر رخ خواهد داد.

گفتنی است که نمونه‌های جمع‌آوری شده توسط ماموریت «چانگ‌ای ۵» که از سمت نزدیک ماه جمع‌آوری شده بود، دو سال و نیم پس از آورده شدن به زمین در سال ۲۰۲۳ در دسترس دانشمندان و موسسات بین‌المللی قرار گرفت.

قابل توجه است که دانشمندان ناسا نیز با وجود موانع قانونی ایالات متحده برای همکاری با چین، می‌توانند برای مطالعه این نمونه‌ها درخواست دهند.

ضمن اینکه مهلت برای دور هفتم درخواست‌ها برای دسترسی و مطالعه نمونه‌های «چانگ‌ای ۵»‌ نیز همان ۲۲ نوامبر است.

منبع: isna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا