درمان و سلامت

موفقیت‌های بزرگ در درمان ایدز و پیشگیری از انتقال آن به نوزادان از زبان وزیر بهداشت

به گزارش آرمان خبر به نقل از ایسنا،دکتر محمدرضا طفرقندی در وبینار روز جهانی ایدز، با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان به موقع، از عملکرد موفق کشور در دستیابی به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰ خبر داد.

پیشرفت‌های چشمگیر در درمان ایدز و کنترل HIV

دکتر طفرقندی در این نشست خبری اظهار کرد: «هدف‌گذاری‌های صورت گرفته برای ایدز شامل ۹۰ درصد شناسایی، ۹۰ درصد درمان و ۹۰ درصد موفقیت در درمان است. در زمینه درمان، ما بیش از این اهداف پیش رفته‌ایم و اکنون بین ۹۳ تا ۹۶ درصد از موارد درمان موفقیت‌آمیز بوده‌اند.»

وی همچنین افزود که یکی از دستاوردهای مهم کشور در این زمینه، کاهش چشمگیر انتقال HIV از مادر به نوزاد است که اکنون به نزدیک صفر رسیده است. این موفقیت در کنترل ایدز در کشور، دستاورد بزرگی محسوب می‌شود که در مقایسه با کشورهای منطقه، ایران را در جایگاهی پیشرو قرار داده است.

اهمیت تشخیص زودهنگام و فرهنگ‌سازی سلامت

وزیر بهداشت در ادامه به اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری‌های ویروسی از جمله HIV اشاره کرد و گفت: «تشخیص زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل به موقع آن امری حیاتی است. ما برای دستیابی به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰ باید در این زمینه پیشرفت‌های بیشتری داشته باشیم.»

طفرقندی همچنین به نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماری‌ها و اهمیت فرهنگ‌سازی برای افزایش آگاهی عمومی درباره ایدز تاکید کرد. وی معتقد است که آموزش و اطلاع‌رسانی باید به طور هوشمندانه و مستمر در سطح جامعه انجام شود.

از هیولای غیرقابل درمان تا درمان قطعی

وی در سخنان خود اشاره کرد که در سال‌های ابتدایی شناسایی ویروس HIV، این بیماری به عنوان یک هیولای غیرقابل درمان شناخته می‌شد، اما با تلاش‌های مداوم دانشمندان و اساتید، اکنون این بیماری قابل درمان شده و به یک بیماری قابل کنترل تبدیل شده است.

کاهش شیب نوزادان مبتلا به ایدز

طفرقندی همچنین اعلام کرد که در سال‌های گذشته تعداد نوزادان مبتلا به ایدز در ایران کاهش چشمگیری داشته است. این کاهش به عنوان یک موفقیت بزرگ در حوزه کنترل ایدز در کشور تلقی می‌شود، به‌ویژه با توجه به اینکه انتقال HIV از مادر به نوزاد، به حداقل رسیده است.

نقش رسانه‌ها در ارتقای سواد سلامت

وزیر بهداشت در نهایت با تاکید بر نقش مهم رسانه‌ها در ارتقای سواد سلامت جامعه، اظهار داشت که رسانه‌ها باید به عنوان یک نیروی محرکه در زمینه آموزش و آگاهی‌بخشی در مورد پیشگیری و درمان بیماری‌ها عمل کنند. وی افزود که باید ساختار شناسایی بیماران HIV به‌طور جمعی و با همکاری بین‌بخشی تقویت شود تا این بیماری به‌طور کامل تحت کنترل درآید.

دکتر طفرقندی با بیان این‌که سواد سلامت، پیشگیری از ابتلا، تشخیص به موقع و درمان بهنگام از ارکان اصلی مبارزه با ایدز است، تاکید کرد که ایران در زمینه درمان و پیشگیری از ایدز در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، جایگاه ویژه‌ای دارد. در این راستا، وزارت بهداشت تلاش دارد تا با فرهنگ‌سازی و همکاری‌های ملی و بین‌بخشی، شرایط را برای پیشگیری از ایدز و درمان بهتر آن فراهم کند.

منبع: سلامت‌نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا