قفل دوم برای نسخهنویسی پزشکان؛ احراز هویت دو مرحلهای الزامی شد

به گزارش آرمان خبر به نقل از ایلنا،سازمان تأمین اجتماعی از الزامی شدن احراز هویت دو مرحلهای پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک خبر داد. به گفتهی دکتر شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، این طرح از اول خردادماه به صورت سراسری اجرا شده است.
پیش از این، در برخی مراکز درمانی افراد غیرپزشک با استفاده از نام کاربری و رمز عبور پزشکان وارد سامانه نسخهنویسی میشدند و اقدام به ثبت نسخه میکردند. به گفته غفاری، در نسخهنویسی الکترونیک تأمین اجتماعی (سامانه ep.tamin.ir) این مشکل از مدتها پیش با استفاده از ارسال کد تأیید به تلفن همراه پزشکان رفع شده بود.
غفاری افزود: «در چند ماه گذشته، از سایر سامانههای نسخهنویسی نیز خواسته شده بود این قابلیت را فعال کنند و اکنون پس از چندین فرصت اجرایی، استفاده از احراز هویت دو مرحلهای در تمامی سامانهها الزامی شده است.»
بر اساس اعلام سازمان، کد تأیید هویت (OTP) که برای ورود به سامانه ارسال میشود، ۴ ساعت اعتبار دارد؛ این یعنی پزشکان برای هر نسخه نیاز به ورود مجدد کد ندارند. پیش از این، این کد تنها دو ساعت اعتبار داشت که برای سهولت کار پزشکان در درمانگاهها، مدت اعتبار آن افزایش یافته است.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: «هدف این اقدام، جلوگیری از نسخهنویسی غیرمجاز و سوءاستفاده از نام پزشکان است. موارد متعددی از نسخهنویسی بدون اطلاع پزشک گزارش شده بود که در برخی موارد، منجر به کمبود یا قاچاق دارو میشد.»
وی خاطرنشان کرد که محدودیتی برای درخواست مجدد کد در طول روز وجود ندارد و پزشکان میتوانند هر زمان که لازم بود، دوباره احراز هویت شوند.
غفاری همچنین از اتصال بخش عمدهای از سامانههای نسخهنویسی به سامانه تأمین اجتماعی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که سامانه سیب (سامانه یکپارچه بهداشت) نیز بهزودی به جمع سامانههای مجهز به احراز هویت دومرحلهای بپیوندد.
منبع: سلامتنیوز