شورای شهر تهران بعد از تعطیلات نوروزی؛ از مدیریت گردشگری تا ممنوعیت تبلیغات صهیونیستی

آرمان خبر :جلسه امروز شورای شهر تهران با مرور عملکرد نوروزی شهر، بررسی چالشهای مدیریت شهری، تاکید بر تسریع در اجرای مصوبات محیط زیستی و تعیین تکلیف سازمان گردشگری برگزار شد. در این جلسه همچنین اعضای شورا بر ممنوعیت تبلیغات محیطی برای کالاهای حامی رژیم صهیونیستی تاکید کردند و به حواشی ماجرای ادعای کشف عتیقه در بهشت زهرا نیز پاسخ داده شد.
احمد علوی امروز در صحن شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود گفت: در یک ماه اخیر برنامههای نوروزی، میزبان ۳ میلیون و۶۰۰ هزار نفر در مجموعههای گردشگری و رفاهی تهران بودیم که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل برابری میکند.
وی در مورد ادعای کشف عتیقه در بهشت زهرا گفت: عوامل بهشتزهرا در قطعه ۲۵۲ در حال تامین زیرساختها بودند که برخی از کسانی که کارشان پیدا کردن دفینه است به سراغ عوامل بهشت زهرا میروند و میگویند اینجا احتمالا چیزی دفن شده و چرا که در گذشته این محله خارج از تهران بود که پس از آن محوطه را محصور میکنند.
وی افزود: در حضور دوستان ما در بهشت زهرا کاوش انجام ومشخص میشود چیزی در این محل نیست و در حال حاضر نیز کار عمرانی ادامه دارد اما باید بگویم که این کاوش انجام شده اما منتج به نتیجه نشده است.
مهدی پیرهادی هم در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به مصوبات محیط زیستی شورای شهر در سال گذشته، گفت: جا دارد همکاران ما در شهرداری با دقت و سرعت آن را دنبال و عملیاتی کنند. موضوع شناسایی و پایش منابع آلاینده در سطح مناطق، مصوبه حفظ و شناسایی درختان ارزشمند، طرح جامع آب خام و طرح جامع فضای سبز از جمله مصوباتی بودند که شهرداری باید هر چه زود تر به شورا ارائه دهند.
زهرا شمس احسان هم دراین جلسه با تأکید بر ضرورت ارتقاء عملکرد ستاد گردشگری شهرداری تهران، اظهار کرد: اقدامات این ستاد در ایام نوروز ۱۴۰۴ علیرغم محدودیتهای زمانی و منابع، دستاوردهای قابل توجهی در تقویت جایگاه پایتخت در نقشه گردشگری پایتخت داشت.
وی افزود: توسعه حمل و نقل عمومی و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری نشان دهنده تلاش در تقویت جایگاه تهران در توسعه گردشگری با برنامه ریزی هوشمندانه در این مقطع زمانی خاص داشت.
شمس احسان با بیان اینکه در دنیا گردشگری به عنوان موتور محرک دیپلماسی شهری به شمار می رود، خاطرنشان کرد: در گردشگری تاریخی، طبیعی و سلامت، تداوم وضعیت کنونی نه تنها منجر به تضغیف این بخش ها می شود بلکه درآمدزایی در این بخش ها را نیز به دنبال دارد.
وی تأکید کرد: از شهردار تهران انتظار داریم که کارگروهی تخصصی با حضور فعالان اقتصادی، اساتید دانشگاهی و نمایندگان دستگاه های مرتبط تشکیل دهد و نتایج گزارشات را با کلانشهرهای پیشرو هماهنگ کرده و گزارش آن را در شورا ارائه دهد.
رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه چند ماه پیش شهرداری را موظف کردیم که طی ۱۰ روز ساختار تشکیلات سازمان گردشگری را به شورا ارائه دهد، تصریح کرد: هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه تمام بخشهای گردشگری باید زیر نظر مجموعه خاصی باشد، گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی اصرار دارد که این سازمان زیر نظر این معاونت باشد اما به عقیده عده ای دیگر این اتفاق شدنی نیست.
وی ادامه داد: نظر بر این بود که سازمان گردشگری زیر نظر معاونت فرهنگی ایجاد و دیگر امور نیز در منطقه گردشگری عباس آباد دنبال شود. باید این راهکارها بررسی و نتیجه آن اعلام شود. اگر شهرداری طرح خود را ارائه داد که بررسی خواهیم کرد؛ در غیر این صورت شورا طرح خود را ارائه می دهد.
رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: ممکن است از لحاظ قانونی مشکلاتی ایجاد شود و باید در وزارت کشور ساختارها را دنبال کنیم.
احمد صادقی هم دراین جلسه با بیان این که با وجود همه این تلاش ها، امروز بیش از هر زمان دیگری بایستی به چالش های بی پایان و نارضایتی های مردم توجه کنیم. تلاش ما باید برای این باشد که این نارضایتی ها را رفع کنیم. طوری تلاش کنیم که در پایان دوره نگوییم ای کاش بیشتر تلاش می کردیم گفت : با وجود تمام تلاش های صورت گرفته همچنان شاهد نارضایتی شهروندان از جنبه های مختلف مدیریت شهری هستیم از جمله در حوزه ترافیک که با کاهش بهره وری حمل و نقل عمومی موجب اختلال در زندگی مردم فراهم شده، پروژه های نیمه تمامی که هنوز به اتمام نرسیده، این پروژه ها هزینه بر است و هم اعتماد عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد، نبود اطلاعات شفاف در برخی زمینه ها که سوالات زیادی برای مردم ایجاد می کند، نظافت شهر و مدیریت پسماند که یکی از چالش های اساسی آن دفع نادرست زباله است که سبب می شود رضایت شهروندان کاهش یابد و کیفیت زندگی را کم کند.
صادقی افزود: در همین راستا برنامه چهارم به عنوان راهبرد اصلی مدیریت شهری مطرح است که برنامه های محوری و حیاتی برای توسعه پایدار و عدالت محور مشخص کرده که موجبات تقویت عدالت اجتماعی در توزیع خدمات، توسعه زیر ساخت ها و امکانات در تمامی مناطق شهر به ویژه مناطق جنوبی شهر، ترویج مشارکت شهروندان، افرایش نقش مردم در تصمیم گیری ها، حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار ، سرمایه گذاری در فناوری های سبر و کاهش آلودگی زیست محیطی، شفافیت و پاسخگویی می شود.اینها مواردی است که به عنوان راهبرد اصلی در برنامه چهارم بایستی مورد تاکید قرار گیرد.
در ادامه این جلسه اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود بررسی نامه فرمانداری تهران در خصوص اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه الزام شهرداری تهران به ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی را روی میز بررسی خود قرار دادند.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برندهای اسرائیلی در دنیا و موضع کشورها در این خصوص مشخص است، گفت: حداقل در بخشی که زیر نظرماست، باید محدودیتهای لازم را ایجاد کرد و همه از تهران به عنوان پایتخت مقاومت انتظار دارند چرا که ممنوعیت تبلیغات و خرید و فروش کالاهای اسرائیلی اقدامی دلگرم کننده برای کشورهای محور مقاومت خواهد بود.
در ادامه مهدی چمران نیز با بیان اینکه شکی در این نیست که کالاهای تولیدی اسرائیل نباید وارد کشور و تبلیغ شود، اظهار کرد: اما بحث این بود که در طرح، نامی از کالاها نبریم. در قانونی که در مجلس تصویب شده وزارت ارشاد، وزارت صمت و وزارت امور خارجه را مسئول بررسی و تعیین تکلیف وضعیت این کالاها کرده است و اقدامی که ما انجام دادیم این بود که اگر احیاناً کالایی وارد کشور شده بود، در سطح شهر تهران تبلیغ نشود و در فروشگاههای شهروند و میادین میوه و تره بار نیز به فروش نرسد.
نهایتا اعضای شورای شهر تهران پاسخ به نامه فرمانداری در مورد لایحه الزام شهرداری تهران به ممنوعیت تبلیغات محیطی کالاها و محصولات شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی را تصویب کردند.
منبع: اکو ایران