سوال مهم درمورد روند نرخ ارز در خرداد؛ اصلاح زمانی یا آرامش قبل از طوفان؟

روند نزول در بازار طلا ارز برقرار بود اما به کاهش کانالی نرسید، معاملهگران به مواضع ترامپ نسبت به مذاکرات خوشبین شدند اما سایت پلی مارکت بدبینی نشان میدهد، گزارش کیهان از تعیین نرخ ارز توسط کانالهای تلگرامی بحث داغ بازار بود، دو جریان درباره روند نرخ در خرداد چیست؟
بازار طلا و ارز به کاهش کم جان خودش در روز یکشنبه ادامه داد و یک سرک به کانال پایینتر کشید اما نتوانست در آن تثبیت دهد و برگشت خورد. اما در مجموع تمامی بازارها اعم از دلار، سکه و طلا کاهشی بودند و در کف کانال بسته شدند. قیمت دلار به سمت کف 82 هزار تومان حرکت داشت، قیمت سکه با کاهش به 73 میلیون رسید و قیمت طلای آبشده هم سعی در از دست دادن کانال 28 میلیون را داشت.
بازار روز دوشنبه در حالی شروع به کار کرد که در پشت خط با سفر رئیس کل بانک مرکزی سیگنال مثبت گرفته بود. مضاف بر این بعد از پشت خط هم مواضع ترامپ در حالی به بازار رسید که تعطیل بود اما معاملهگران در بامداد دوشنبه خواب نبودند و گزارش از زد و بندهایی در اتاقهای هرات، گزارش شد. ترامپ در بامداد دوشنبه گفت ما دیروز و امروز مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشتیم و باید ببینیم چه اتفاقی میافتد. اما فکر میکنم میتوانیم خبرهای خوبی درباره ایران داشته باشیم. صحبتهای ترامپ در مورد پیشرفت چشمگیر در مذاکرات هستهای با ایران در بازار طلا و ارز جدی قلمداد شد و سیگنال مثبت به بازار داد.
بعد از این موضع ترامپ اسکرین شاتهایی از یکسری اتاقهای معاملاتی رو شد که در بامداد دوشنبه در حال زد و بند بودند.
علاوه بر این ترامپ در بامداد دوشنبه از تهدید تعرفهای خودش برای اتحادیه اروپا عقبنشینی کرد که موجب نوسان در بازارهای جهانی شد؛ سهام و بیتکوین باهم رشد داشتند اما قیمت انس طلای جهانی با کاهش از 3350 دلار دور شد و به نقطهای برگشت که ترامپ تعرفه را اعلام کرده بود.
تحلیلها درمورد روند بازار طلا و ارز در خرداد ماه هم پیچیده شده و دو گمانهزنی کاملا متفاوت در مورد روند نرخها در این ماه وجود دارد. برخی تصور میکنند بازارها در خرداد ماه به اصلاح زمانی خوردهاند و تا یک ماه آینده نوسان جدی در بازار نخواهیم داشت. اما در مقابل گروهی معتقدند نوسان رنج این روزها، آرامش قبل از طوفان است. از منظر این دسته خرداد، ماه ویژهای برای اقتصاد و بازار خواهد بود.
با این حال که بازار بعد از مواضع ترامپ در مورد مذاکرات هستهای با ایران خوشبین شدند اما در سایت شرطبندی پلیمارکت شانس توافق به زیر 50 درصد رفت که زیر نظر معاملهگران بود. کسانی که در روز دوشنبه، پایین آمدن شرطبندی روی توافق ایران و آمریکا را مخابره میکردند مدعی بودند که دورهای قبلی مذاکرات و نتیجه آنها گواه توافق یا عدم توافق است.
در بازار دوشنبه گزارش کیهان درمورد سازوکار تعیین نرخ ارز در کشور هم جالب توجه بود و بحث داغ بازار شد. البته این گزارش جدیدی نبود و متهمهای همیشگی در این گزارش مشهود بودند. معاملهگران میگفتند سریال کیهان و کانالهای تلگرامی، مثل سریالی شده که قسمت پایانی ندارد. کیهان مدعی شده سازوکار تعیین نرخ ارز در کشور ما به حدود ۱۰ تا ۱۵ کانال تلگرامی برمیگردد که از بین آنها پنج کانال تلگرامی نقش بسیار مهمی دارند. عملکرد این کانالها شبیه عملکرد بورسیهاست و از طریق رباتها صورت میگیرد.
صحبتهای اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت روحانی هم در بازار جالب توجه بود. جهانگیری مدعی شده کاسبان تحریم داخلی و خارجی نمیگذارند تحریم رفع شود چراکه سالی ۴۰ میلیارد دلار سود تحریم ایران برای کاسبان تحریم است. و بخشی از سود تحریم ایران به جیب سناتورهای آمریکایی میرود.
در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی در 82 هزار و 400 تومان شروع به کار کرد و در ادامه با کاهش در نیمه اول معاملات به کانال 81 هزار تومان افتاد. قیمت دلار هرات در نیمه دوم از کف حمایتی برگشت خورد و در 82 هزار و 200 تومان بسته شد. مرز حمایت پایینی قیمت دلار هرات در 81 هزار و 800 تومان قرار دارد که اگر از دست برود میتواند کف قبلی را تست کند اما در صورت حفظ این مرز حمایت، بسته به خبر نوسان برگشتی خواهد زد.
قیمت دلار تهران هم مثل هرات در 82 هزار و 400 تومان با گپ منفی آغاز به کار کرد و نوسان رنج و رو به کاهش در نیمه اول کانال 82 هزار تومان داشت. قیمت دلار تهران در نهایت در 82 هزار و 150 تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر اما بالاتر از دلار تهران معامله شد و در نیمه دوم کانال 82 هزار تومان نوسان داد.
قیمت درهم با گپ منفی 50 تومانی در 22 هزار و 400 تومان بازگشایی کرد و بین پله سوم و چهارم این کانتال نوسان رنجی داشت. قیمت درهم در نهایت در نرخ بازگشایی به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم بعد از سه روز مثبت شد و 114 تومان برآورد میشود که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ منفی یک میلیونی در 72 میلیون و 485 هزار تومان شروع به کار کرد که اثر کاهش انس طلا بود. قیمت سکه بین کانال 72 میلیون و 73 میلیون پاسکاری شد و در نهایت در کف کانال 73 میلیون بسته شد. حباب سکه با افزایش به 13 درصد برگشت که نشان میدهد قیمت بازاری سکه هشت میلیون و 627 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده هم با گپ منفی در پله هشتم کانال 27 میلیون آغاز به کار کرد اما نتوانست زیر مرز حمایت در کانال 27 میلیون تثبیت بدهد. قیمت طلای آبشده در نهایت در 28 میلیون و 45 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده همچنان منفی است که نشان میدهد قیمت بازاری طلا 527 هزار تومان ارزانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
منبع: اکو ایران