مسکن

خبر مهم برای ساکنان در بافت‌های فرسوده شهری

شرکت بازآفرینی شهری ایران با افزایش ۲.۵ برابری بودجه، تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری ویژه، و جذب کامل اعتبارات تملک دارایی، گام‌های مؤثری در بهسازی بافت‌های فرسوده و توسعه پروژه‌های عمرانی برداشته است.

به گزارش آرمان خبر، شرکت بازآفرینی شهری ایران با هدف تشویق سرمایه‌گذاران، بسته‌ای جامع برای بیش از ۵۰ پروژه تدوین کرده و پیگیری سرمایه‌گذاری‌ها را به‌صورت استانی انجام می‌دهد.

این برنامه با تمرکز بر اجرای یک پروژه شاخص بازآفرینی شهری در هر استان، تدوین بسته‌های ویژه برای بافت‌های تاریخی و ارزشمند، و بهره‌گیری از روش‌های نوین مانند رهن و اجاره ساختمان‌های تاریخی همراه است تا ضمن ایجاد درآمد پایدار، توسعه این مناطق را تسریع کند.

به گزارش ایرنا، در این راستا، کمیته مولدسازی شکل گرفته و تاکنون جلسات متعددی با حضور نمایندگان استان‌ها برگزار شده است. از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون، بیش از ۲۵ هزار واحد مسکونی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ثبت شده و ۱۶ جلسه شورای نوسازی مسکن نیز برای تبیین سیاست‌های جدید و تبادل تجربیات برگزار شده است.

تسهیلات ارزان‌قیمت تبصره ۱۸ بودجه برای نوسازی مسکن، به عقد قرارداد با ۲,۹۰۵ متقاضی و جذب ۱۵ هزار میلیارد ریال منجر شده است.

افزایش 2.5 برابری بودجه شرکتی

همچنین، بودجه شرکت حدود ۲.۵ برابر افزایش یافته و اعتبارات در دو بخش دائمی «ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی» و «بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده» ۱۱۸ درصد رشد داشته است.

جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سال ۱۴۰۲ و برگزاری دو مزایده سراسری فروش به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال، موجب تقویت پروژه‌های عمرانی و تسریع تکمیل آن‌ها شده است. این اقدامات بسترساز افزایش توانایی شرکت در توسعه زیرساخت‌ها و درآمدزایی پایدار در محلات هدف بوده است.

تهیه دستورالعمل مقاوم‌سازی نسبی

عبدالرضا گلپایگانی، سرپرست شرکت بازآفرینی شهری ایران در 17 آذر و در بیست و پنجمین جلسه شورای نوسازی مسکن که با هدف بازآفرینی شهری برگزار شد، گفت: مهمترین راهبرد شرکت تقویت شبکه اقدام مشترک برای دستیابی به بهسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری است.

گلپایگانی با اشاره به مقاوم سازی مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، عنوان‌کرد: هر چند نوسازی این بافت‌ها یک مساله ضروری است اما هم‌زمان مقاوم‌سازی هم باید مد نظر قرار گیرد.

برخی محلات با وجود اینکه در بافت‌های فرسوده قرار دارند اما واجد ارزش‌های کیفی بوده و اصولا نیازی به نوسازی ندارند، بنابراین باید به سمت مقاوم‌سازی آن‌ها برویم که تشخیص این امر بر عهده شهرداری‌هاست، همچنین برای این منظور تدوین دستورالعمل مقاوم سازی نسبی در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا