مسکن

تهران زیر فشار آب، واگن و وعده‌ها/ مخازن آبی که با ۱۰ همت هنوز کامل نشدند

مهدی چمران در حاشیه سیصد و هفدهمین جلسه شورای  شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز طرحی در ارتباط با ایجاد یک شماره حساب جدید در شهرداری بررسی و تایید می‌شود، گفتگ: ضوابط کمیسیون ماده پنج به عنوان اولین دستور جلسه بررسی خواهد شد و چند گزارش حسابرسی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد ناز چینی‌ها تمام شده و هماهنگی‌های صورت گرفته است، یادآور شد: قرار بود نماینده‌ای از سوی آقای عارف به چین برود که گفتند نیازی نیست و گروهی از چین به تهران خواهند آمد. ما انتظار داریم موارد مطرح شده اجرایی شود و بتوانیم واگن‌ها را داشته باشیم.

چمران همچنین تصریح کرد: خودکفایی و ایجاد اشتغال از تفاوت‌های ساخت واگن در چین و ایران است. ما به دنبال خرید خارجی نیستیم اما چون کمبود داریم باید کمبودها جبران شود تا بتوانیم تولید را به مرحله خودکفایی برسانیم. سهم ۲ هزار واگن مصوبه مجلس که سال ۹۲ تصویب شده و تاکنون عملیاتی نشده، باید کمبودها را جبران کند. واگن‌سازی تهران اعلام کرده که روزانه یک واگن و در طول سال ۳۶۵ واگن می‌سازد. اگر واگن‌ها وارد شود و واگن‌های داخلی را نیز تحویل دهند، می‌توانیم کمبودها را جبران کنیم. اگر موانع رفع می‌شد، واگن‌ها ۶ ماه پیش وارد می شد و ما حداقل ۶ ماه عقب افتادیم.

وی در خصوص انتصابات در شهرداری تهران هم گفت: بنده دخالتی در انتصابات نمی‌کنم. گاهی نظرات مشورتی می‌دهم و گاهی خیر. کسانی هم که نظر منفی دارند صراحتاً اعلام می‌کنند. بنده با جابجایی های مرتب موافق نیستم. اگر وضعیت فعالیت آن مدیر مناسب نباشد باید تغییر صورت بگیرد؛ در غیر این صورت باید فعالیت خود را ادامه دهد.

چمران با بیان اینکه ما با وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آبفا صحبت کردیم که همکاری ها صورت بگیرد تا جابجایی دو  لوله بسیار بزرگ هزار و ۶۰۰ میلی متری در میدان فتح اجرایی شود، گفت: ما لوله‌ها را تهیه کردیم و در حساب‌های فی ما بین نیز لحاظ می‌کنیم. می‌خواستیم جابجایی‌ها در ایام عید انجام شود اما تجهیزات آماده نشد. تلاش بر این است که قطعی آب نداشته باشیم و جایگزینی لوله‌ها سریعتر صورت بگیرد.

وی در ادامه در خصوص ثبت سفرهای خارجی مدیران شهری در سامانه شفافیت تصریح کرد: مسافرت‌های خارجی به حداقل رسیده؛ مگر اینکه سفر خاصی باشد که در کمیته سفرها ثبت و در وزارت کشور نیز دنبال می‌شود و موضوع خاصی نیست.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با معاینه فنی اتوبوس ها و تاکسی‌ها نیز یادآور شد: صحبت‌های مدیرعامل ستاد معاینه فنی بسیار ارزشمند بود و اینکه خودرویی در چهار سال اولیه رد می‌شود، اتفاق خوبی نیست. بعضاً خودروهای نو در راه پارکینگ خودروسازها خراب می‌شوند.

وی افزود: اینکه برخی خودروها و حتی اتوبوس‌های بخش خصوصی به مراکز معاینه فنی شهرهای اطراف مراجعه می‌کنند، واقعیت دارد. اینکه بیش از ۶۰ درصد معاینه فنی می‌شوند و دیگران نمی‌آیند درست نیست؛ چراکه تهران با شرایط آلودگی هوا روبه‌رو است و باید تمهیداتی اندیشیده شود که در تهران معاینه فنی صورت بگیرد.

چمران با بیان اینکه قرار شده تست‌هایی از تراموا مجددا صورت بگیرد، گفت: قرار شد ما نیز نظارت کنیم و نتایج آن را اعلام کنیم و پس از ورود مسئولان مربوطه آن به تهران این تست‌ها صورت بگیرد. هنوز مطالعات تست‌ها به شورا نرسیده و ما خودمان از روند بازدید خواهیم کرد.

در صحن شورای شهر هم رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران گفت: آبفا باید در مورد تأمین منابع اجرای طرح آبرسانی تهران، جبران کسری قیمت و میزان هزینه کرد ایجاد مخازن به تفکیک سالهای مالی پاسخ دهد.

احمد صادقی با بیان اینکه تهران به عنوان پایتخت سیاسی همواره در معرض حوادثی همچون زلزله بوده است، اظهار کرد: طرحی در دفتر همکاری بین المللی ایران و ژاپن تهیه شده است. ما در حوادث با تخریب تأسیسات روبه رو هستیم و در این شرایط مردم به آب دسترسی نخواهند داشت.

وی افزود: در همین راستا طرح تأمین آب اضطراری به شورا ارائه شد و مخازن آب هزار لیتری به عنوان هدفی برای حفظ جان شهروندان در محلات پیش بینی شد تا بتوان آب آشامیدنی، اورژانسی و آتش نشانی را تأمین کرد.

صادقی با بیان اینکه شهروندان در نزدیکترین شعاع باید به مخازن دسترسی داشته باشند، تصریح کرد: نیاز سه لیتر در روز برای سه شبانه روز برای شهروندان باید تأمین شود.

وی با اعلام اینکه شورا به آب و فاضلاب اجازه داد که طرح را در تهران اجرایی کند و لایحه مرتبط را به شورا ارائه دهد و طی پنج سال مبالغ آن را در قبوض آب دریافت کند، یادآور شد: ۱۵ درصد مبالغ دریافتی از شهروندان در مصارف خانگی باید صرف ایجاد این مخازن می شد.

صادقی همچنین خاطرنشان کرد: شورای شهر تهران بر اساس مصوبه با اجرای طرح در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موافقت کرد اما پس از گذشت ۶ سال از این مصوبه تنها ۲۰۱ مخزن تعبیه شده و کامل نشده است. ۳۲ مخزن در سال ۱۴۰۰، ۱۴۲ مخزن در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و ۲۷ مخزن رد سال ۱۴۰۳ تأمین شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰ همت از سال ۱۳۹۹ به بعد برای تأمین این مخازن دریافت شده که می توانستند با این رقم تمام مخازن را تأمین کنند. آبفا پاسخگوی این موضوع نیست و مشخص نیست منابع در این حوزه هزینه شده یا در بخش های دیگر هزینه کرده اند. آبفا باید در مورد تأمین منابع اجرای طرح آبرسانی تهران، جبران کسری قیمت و میزان هزینه کرد ایجاد مخازن به تفکیک سالهای مالی  پاسخ دهد.

در ادامه مهدی عباسی  با اشاره به تغییر اقلیم و کمبود منابع آب و اثرگذاری آن بر فضای سبز، اظهار کرد: هرچند اقدامات قابل توجه بوده اما تنش آبی نیاز به اقدامات عاجل تر جهت آبیاری کارآمد و مدیریت منابع آبی دارد.

وی افزود: راهکارهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که بخشی از آن توسط سازمان بوستان ها به بار نشسته و توزیع، انتقال و بازچرخانی آب برای توسعه فضای سبز در دست اقدام است.

عباسی با بیان اینکه از ظرفیت پیمانکاران برای حفظ فضای سبز استفاده می شود، تصریح کرد: پیمانکاران به منابع آبی دسترسی دارند و صرفه جویی در مصرف آب توسط این پیمانکاران رعایت نمی شود. لذا کاهش مصرف آب به عنوان یک ضرورت مورد تأکید است تا فضای سبز را در کنار حفظ منابع آبی شاهد باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: اجرای برنامه های حوزه فضای سبز برای مدیریت تنش آبی مورد مطالبه است؛ لذا از سازمان بوستان ها درخواست داریم نسبت به آبیاری کارآمد و مدیریت منابع آبی اقدام و گزارش آن را ارائه کند. شهرداری تهران نیز نسبت به صرفه جویی در مصرف آب در مجموعه های مدیریت شهری اقدام کند.

عباسی گفت: شهرداری تهران باید نسبت به انتقال و بازچرخانی آب و ایجاد تصفیه خانه ها اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسائلی را با وزیر نیرو مطرح کردیم، گفت: ما دچار کم آبی شدید هستیم. به طور کلی ما حفر چاه را صلاح نمی دانیم و باید برای انتقال آب تلاش شود و باید به صورت جهادی برای انتقال آب سد طالقان و لار اقدام کرد. وزارت نیرو برای انتقال این آب و اختصاص بودجه به آن از ما تقدیر کرد.

مهدی چمران همچنین خاطرنشان کرد: مردم باید فکر کنند که آب شیشه ای است و آن را می خرند و برای آن ارزش قائل شوند. ما دچار کمبود آب خواهیم شد و باید صرفه جویی شود تا شاهد جیره بندی آب نباشیم.

ناصر امانی هم در این جلسه  ضمن گرامیداشت روز منابع انسانی، اظهار کرد: به درستی و با هوشیاری عنوان منابع انسانی در محاورات اداری به سرمایه انسانی تبدیل شده است.

وی افزود: کارشناسان و خبرگان به این نتیجه رسیدند که سرمایه های علمی و اقتصادی متکی به سرمایه انسانی است و اگر سازمانی سرمایه انسانی با نشاط و همراه با سیاست ها را نداشته باشد، روز به روز از آنچه می خواهد به آن برسد فاصله خواهد گرفت.

امانی با بیان اینکه نوع نگاه مدیران سازمان به سرمایه های انسانی می تواند گویای این باشد که با نیرو یا منابع یا سرمایه انسانی مواجه هستیم، تصریح کرد: در این میان نگاه با محوریت عدالت و شایسته پروری، شایسته گزینی و شایسته سالاری از جمله موارد مهم در راستای رسیدن به اهداف سازمانی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سرمایه های انسانی باید در رقابت عادلانه بر اساس کارآمدی بتوانند امید به ارتقاء داشته باشند و برگزاری همایش ها نمی تواند کارکنان را اقناع کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت اجرای هرم مازلو و ضرورت احترام، خودشکوفایی و خودانگیزشی کارکنان، اظهار کرد: تأمین نیازهای زیستی انسان ها برای احساس تعلق به اهداف سازمان کفایت نمی کند و باید تمام سطوح مورد توجه مدیران قرار بگیرد.

امانی با بیان اینکه تمام کارکنان باید احساس کنند که در صورت تعهد سازمانی و توانمندی ها می توانند به بالاترین جایگاه ها برسند و مصلحت های سیاسی مانع رشد آنها نخواهد شد، گفت: در آخرین سال مدیریت شهری باید به عملکرد خود در حوزه سرمایه انسانی توجه کنیم تا ببینیم به کارکنان تا چه اندازه توجه کرده ایم.

وی ادامه داد: کارکنان شهرداری تهران ما را ارزیابی و قضاوت خواهند کرد و اگر شهرداری کوتاهی کند به حساب همه ما نوشته خواهد شد. این روزها شاهد انتصابات جدید هستیم و کارکنان شایسته گزینی تمام این مدیران را به قضاوت می نشینند و به ما امتیاز مثبت یا منفی می دهند. باید برای نمراتی که کارکنان به ما می دهند ارزش قائل شویم تا در نظر آنها مردود نشویم.

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران،هم در صحن علنی شورا نسبت به برخی اقدامات تیم منصوب شهردار تهران تذکر جدی داد و اعلام کرد در صورت عدم پاسخگویی شفاف، این مسائل را صراحتاً در صحن شورا مطرح خواهد کرد. او همچنین خواستار تعیین تکلیف وضعیت مجموعه «جنگ‌افزارسازی» و شفاف‌سازی درخصوص متولی آن شد.

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران، در تذکری شفاهی در صحن شورا خطاب به شهردار تهران، با ابراز نگرانی نسبت به عملکرد برخی از منصوبان علیرضا زاکانی، از عدم شفافیت و احتمال برخی تخلفات انتقاد کرد.

اقراریان با بیان اینکه صبح امروز با خود کلنجار رفته تا این موضوع را به صورت علنی بیان کند، گفت: «صبح با یکی از دوستان دلسوز مشورت کردم و ایشان توصیه کرد که ابتدا موضوع را به صورت مستقیم با آقای زاکانی در میان بگذارم. البته از ابتدای سال تاکنون دیداری با ایشان نداشته‌ام و امیدوارم فرصت گفت‌وگو فراهم شود.»

وی تصریح کرد: «اگر پاسخ‌ها، همچون گذشته، صرفاً برای رفع تکلیف باشد، قطعاً در نطق پیش از دستور آینده، موضوع را به طور کامل با ذکر جزئیات مطرح خواهم کرد و امیدوارم همکاران عزیز نیز تاب شنیدن نقد را داشته باشند.»

اقراریان همچنین به فعالیت یک حلقه سیاسی در اطراف زاکانی اشاره کرد و با ذکر شعری از سیف فرغانی، نسبت به سرنوشت این نوع مدیریت هشدار داد.

او در ادامه تذکر خود به بازدید صبحگاهی‌اش از مجموعه جنگ‌افزارسازی در تهران اشاره کرد و ضمن پخش تصاویری از این محل، گفت: «در این بازدید با وضعیت نامناسب فضای سبز، قطع برخی درختان و بلاتکلیفی مدیریت این فضا مواجه شدم. باید مشخص شود این مجموعه زیر نظر کدام بخش شهرداری اداره می‌شود؛ آیا سازمان فرهنگی هنری است یا معاونت اجتماعی؟»

رئیس کمیته نظارت شورای شهر تأکید کرد: «این فضا طبق وعده‌های گذشته قرار بود به روی شهروندان تهرانی بازگشایی شود، اما تاکنون اقدامی عملی صورت نگرفته است. تعیین تکلیف این پروژه مطالبه جدی ما از شهرداری است.»

او از شهردار تهران خواست هرچه سریع‌تر گزارشی شفاف از وضعیت مدیریتی و اجرایی این مجموعه و نیز عملکرد تیم‌های وابسته به خود به شورای شهر ارائه دهد.

در ادامه این جلسه مهدی چمران  در جریان بررسی  لایحه چگونگی سرمایه‌گذاری برای تولید در تمامی حوزه‌های شهری با بیان اینکه جز دست انداز و ناراحتی چیزی برای سرمایه گذاران ایجاد نمی شود، اظهار کرد: ما با این لایحه می خواهیم موانع را برای سرمایه گذاران در حوزه شهری رفع کنیم.

لایحه چگونگی سرمایه‌گذاری برای تولید در تمامی حوزه‌های شهری با حداکثر آراء موافق تصویب شد.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین  در سیصد و هفدهمین جلسه شورا در جریان بررسی بازگشایی حساب برای شورا در بانک قرض الحسنه مهر ایران با بیان اینکه حسابی در بانک رسالت داشتیم، اظهار کرد: ضمن تقدیر از مدیرعامل بانک رسالت برای همکاری مطلوب، مقرر شد حساب دیگری در بانک مهر ایران نیز بازگشایی شود و با توجه به اینکه باید در صحن شورا به تصویب می رسید، موضوع را مطرح کردیم.

 مجوز بازگشایی حساب برای شورا در بانک قرض الحسنه مهر ایران با حداکثر آراء تصویب شد.

 

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا