مسکن

تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر قیمت مسکن و دلار

یک کارشناس اقتصاد مسکن نوشت: «در شرایط تنش‌های نظامی، ترجیحات سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های قابل جابه‌جایی و با نقدشوندگی بالا، همچون طلا و ارز میل می‌کند و بورس و مسکن با کاهش اقبال مواجه می‌شوند و بالطبع، همبستگی دلار با مسکن که در حافظه تاریخی بازار مسکن وجود دارد، در شرایط تنش نظامی گسیخته می‌شود.»

به گزارش آرمان خبر،  روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت که یک کارشناس اقتصاد مسکن با بررسی نحوه واکنش بازار به جنگ ۱۲ روزه، به تحلیل چشم‌انداز این بخش پرداخت. در این گزارش، روند تاریخی ارتباط نرخ دلار و قیمت مسکن، رفتار بازار در شرایط تنش‌های نظامی و نحوه تعدیل بازار پس از شوک‌های کوتاه‌مدت مورد بررسی قرار گرفته است.

 بهروز ملکی، صاحب نظر اقتصاد مسکن نوشت:

«حافظه تاریخی بازار مسکن حاکی از همبستگی مثبت میان دو متغیر قیمت مسکن و نرخ دلار است که ناشی از رابطه عِلّی این دو متغیر با نقدینگی است. 

به بیان دیگر، رشد نقدینگی موجب رشد در قیمت کالاها و خدمات از جمله مسکن و دلار می‌شود. 

البته باید توجه داشت که این رابطه کم وبیش در بلندمدت صدق می‌کند و قیمت کالاها و خدمات ممکن است در کوتاه مدت تحت تاثیر عوامل درون و برون بخشی، رشدی متفاوت از رشد نقدینگی تجربه کنند.

به عنوان مثال، در شرایط تنش های نظامی، ترجیحات سرمایه گذاران به سمت دارایی های قابل جابه جایی و با نقدشوندگی بالا، همچون طلا و ارز میل می‌کند و بورس و مسکن با کاهش اقبال مواجه می‌شوند و بالطبع، همبستگی دلار با مسکن که در حافظه تاریخی بازار مسکن وجود دارد، در شرایط تنش نظامی گسیخته می‌شود.

ضمن اینکه باید توجه داشت پس وقوع یک شوک منفی، بازار به درجاتی دچار بیش برآوردی نسبت به ریسک می‌شود و در وضعیت«پنیک بازار» یا «فروش وحشت‌زده» قرار می‌گیرد ولی ماهیت این وضعیت، گذرا و کوتاه مدت است و به تدریج قیمت مسکن، متناسب با میزان ریسکی که بازار معتبر می داند تطبیق می‌یابد».

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا