بنیاد ملی نخبگان نیازمند 6 هزار میلیارد تومان اعتبار است

به گزارش گروه اجتماعی آرمان خبر، نشست هماندیشی جمعی از نخبگان کشور با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و قائممقام بنیاد ملی نخبگان با محوریت بررسی چالشها و مطالبات جامعه نخبگانی کشور برگزار شد.
در این نشست، دکتر سعید خدایگان، قائممقام بنیاد ملی نخبگان، ضمن تشکر از دکتر سید حمید پورمحمدی به دلیل فراهمکردن زمینه گفتوگو با جامعه نخبگانی، به تبیین وضعیت فعلی و چالشهای بنیاد ملی نخبگان پرداخت.
وی با اشاره به سالگرد تأسیس بنیاد اظهار کرد: نهادی که به ابتکار رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ 10 خرداد 1384 برای تمشیت امور نخبگان کشور تأسیس شد، در آستانه 20 سالگی است. امروز، بیست سال پس از تأسیس، بنیاد در آستانه تحول در فعالیتهای بنیاد قرار دارد و بسته جامعی از راهبردها، برنامه ها و طرح ها در قالب «برنامه تحولی بنیاد» در دستور کار قرار دارد.
خدایگان با اشاره به وضعیت نگرانکننده مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت حتی یک نخبه برای کشور پرهزینه است و از این رو بحث مهاجرت نخبگان امروز از سطح دانشجویی فراتر رفته و به سطح اعضای هیئت علمی نیز رسیده است. مستعدان و نخبگان توانمند و متعهد، گاهی تنها به دلیل فرایندهای پیچیده و کند اداری مأیوس میشوند، این در حالی است که گاهی مستعد کشور با ارسال چند ایمیل و رزومه توسط کشورهای دیگر به راحتی جذب میشوند.
وی ادامه داد: پس از پیگیری های متعدد، با حمایت سازمان اداری و استخدامی کشور برای 170 نفر از معرفی شدگان بنیاد ملی نخبگان جهت جذب به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه ها، ردیف استخدامی تخصیص یافته است که انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه نیز در تامین اعتبار ردیف های استخدامی نخبگان نگاه تسریع و تسهیل ویژه را داشته باشند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان همچنین به موضوع مسکن نخبگان پرداخت و تصریح کرد: به طور متوسط دو سوم حقوق دریافتی اعضای هیئت علمی صرف هزینه های مسکن می شود که این ناترازی در اساتید جوان بسیار جدی تر است و انگیزه ماندگاری و خدمت نخبگان را تهدید میکند.
وی افزود: بنیاد برنامهای مفصل برای تامین و ساماندهی مسکن نخبگان، بهویژه اعضای هیئت علمی تازهجذبشده دارد که هدف آن، تأمین حداقل نیازهای معیشتی این افراد و ایجاد بستر مناسب برای تمرکز آنان بر فعالیتهای علمی و پژوهشی است و انتظار می رود در این مسیر تمامی نهادها و دستگاه ها بنیاد ملی نخبگان را حمایت کنید.
خدایگان در ادامه با تأکید بر نقش راهبردی نخبگان در حل مسائل کشور گفت: «ما ناترازیهای مختلفی در بخشهای مختلف کشور داریم، اما باید توجه داشت که نخبگان با کیفیت ترین و شاخصترین نیروی انسانی برای حل این مسائل هستند. هزینهای که برای حمایت از نخبگان انجام میشود، در واقع سرمایهگذاری بلندمدت برای توسعه پایدار کشور است.
وی با اشاره به سند راهبردی امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: براساس وظایف و مأموریتهایی که این سند به بنیاد ملی نخبگان محول کرده، ما برآورد کردهایم که حداقل 6 هزار میلیارد تومان برای اجرای این مأموریتها نیاز داریم. در حالی که بودجه فعلی بنیاد تنها 500 میلیارد تومان است؛ رقمی که در مقایسه با یک مؤسسه علمی کوچک نیز کمتر است و به هیچوجه با حجم ماموریت ها و سطح توقع و انتظاری که جامعه از بنیاد ملی نخبگان دارد، همخوانی ندارد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: ممکن است سازمانهای مختلفی متقاضی دریافت حمایتهای بودجهای از سازمان برنامه و بودجه باشند، اما برنامه بنیاد یک تفاوت اساسی دارد؛ ما با نخبگان رابطه استخدامی نداریم، بلکه در تلاش هستیم تا بستر توانمندسازی، اشتغال، سکونت و مشارکت فعال مستعدان و نخبگان جهت حل مسائل کشور فراهم کنیم. جامعه نخبگانی بهصورت پراکنده و گسترده در دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور مشغول فعالیت هستند و ما از جناب آقای دکتر پورمحمدی خواهش داریم که توجه ویژهای به امور این قشر استراتژیک و حریان ساز کشور داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع: tasnim