مسکن

ایران، پل ترانزیتی اروپا تا افغانستان؛ سه قطار در ماه از خاک کشور عبور می‌کند

آرمان خبر: معاون وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت پروژه راه‌آهن شلمچه–بصره و آغاز ساخت پل این مسیر خبر داد و گفت مین‌روبی تا سه ماه آینده به پایان می‌رسد. جبار ذاکری همچنین با اشاره به تکمیل مسیر ریلی ایران به ترکیه از طریق چشمه‌ثریا، بر نقش کلیدی این کریدور در ترانزیت شرق به غرب تأکید کرد.

به گزارش آرمان خبر، جبار ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت پروژه راه‌آهن شلمچه-بصره اعلام کرد که مین‌روبی مسیر این خط آهن تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود و تاکنون ۸ کیلومتر از مسیر مین‌روبی شده و با دور شدن از مرز، تعداد مین‌ها کاهش یافته است.

او افزود: عملیات احداث پل نیز با کوبیدن اولین شمع آغاز شده و امیدواریم روند ساخت پل‌ها شتاب گیرد. در ایستگاه شلمچه، بخش مسافری پیشرفت خوبی داشته و هدف‌گذاری شده تا تیرماه ۱۴۰۴ کل پروژه به پایان برسد، اما برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین، بخشی از پروژه و سکو زودتر آماده خواهد شد.

ذاکری در پاسخ به پرسشی درباره کریدور ریلی اروپا-ترکیه-تهران-افغانستان، این مسیر را یکی از کریدورهای کلیدی شرق به غرب دانست که مورد تأکید رهبر انقلاب است.

به گزارش ایلنا، معاون وزیر راه توضیح داد: شبکه ریلی تا ایستگاه خاوران تبریز تکمیل شده و بخش باقی‌مانده شامل مسیر خاوران به تبریز و مرند به چشمه‌ثریا است. اتصال چشمه‌ثریا به قارص ترکیه امکان اتصال به شبکه ریلی استاندارد اروپا را فراهم می‌کند.

او ادامه داد: در مذاکرات اخیر با وزیر حمل‌ونقل ترکیه، توافق شد تیم‌های کارشناسی دو کشور برای بررسی اهمیت پروژه و حجم تبادلات تجاری جلساتی برگزار کنند. هر دو طرف اراده قوی برای تقویت این کریدور دارند و ذاکری ابراز خوش‌بینی کرد که این پروژه به نتیجه برسد و سهمی بزرگ در ترانزیت منطقه‌ای داشته باشد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن همچنین گفت: ماهانه ۱۰ هزار تن بار (معادل سه قطار) از ترکیه به افغانستان از مسیر ایران منتقل می‌شود. درباره قطار تهران-مشهد، وی اظهار داشت که این مسیر برای سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت طراحی شده و برخی قطارها با این سرعت تردد می‌کنند. هدف، افزایش تعداد این قطارها و کاهش زمان سفر به حدود ۷ ساعت است. در آزمایشی اخیر، یک قطار بدون توقف در ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه این مسیر را طی کرد.

آغاز صادرات افغانستان از مسیر ریلی جدید به اروپا 

به گزارش آرمان خبر، هفتم فروردین بود که اولین محموله صادراتی افغانستان از مسیر کریدور ریلی افغانستان – ایران به مقصد ترکیه و اروپا راهی شد.

این محموله صادراتی افغانستات با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات و والی هرات از مسیر کریدور ریلی افغانستان – ایران به مقصد ترکیه و اروپا راهی شد.

اولین محموله صادراتی افغانستان از مسیر کریدور ریلی افغانستان - ایران راهی اروپا شد

ذاکری درباره برقی‌سازی قطارها نیز گفت: این پروژه از اولویت‌های اصلی است و در شش ماه گذشته تلاش‌هایی برای احیای قراردادهای قبلی با شرکت‌های داخلی و خارجی انجام شده است. مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته و برای سال ۱۴۰۴ حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه پیش‌بینی شده است.

منبع: اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا